Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

23.9.2010

Kalustettuja vuokra-asuntoja kysytään

Kauppalehti.fi uutisoi 20.9, että kalustettujen vuokra-asuntojen markkinat ovat kasvussa. Kysyntää kasvattaa ainakin pätkätöiden ja lyhytaikaisten työkomennusten lisääntyminen. Vuokra-asunto on usein vaihtoehto hotellille liikematkoilla ja työkomennuksilla.

Muita asiakkaita ovat esimerkiksi vesivahingon takia väliaikaiskotia tarvitsevat tai kasvukeskuksiin työn perässä muuttavat henkilöt.


Kalustettuja asuntoja kysytään etenkin kaupunkien keskustoista ja lentoasemien läheltä.
Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanervan mukaan asunnon vuokraaminen kalustettuja vuokrakoteja välittävälle yritykselle voi olla asunnon omistajalle helppo ratkaisu: vuokrausfirma hoitaa vuokranmaksun ja asunnon ylläpidon.

- Tuotto jää kuitenkin pienemmäksi kuin tyhjässä vuokra-asunnossa. Asunnon omistajan tuotto muodostuu lähinnä arvonnousun kautta, Koro-Kanerva arvioi.

Osa vuokranantajista kalustaa asuntonsa itse. Siististi kalustetusta asunnosta voi pyytää 100–200 
euroa korkeampaa kuukausivuokraa.

- Jos pystyy kalustamaan asunnon edullisilla kalusteilla, tuottoa kertyy hyvin. Jos taas ostaa kalliit kalusteet, sijoituksen takaisinmaksuaika venyy pitkäksi, Koro-Kanerva sanoo.

Vuokraovi.com palvelussa on tarjolla yli sata kalustettua asuntoa. Vuokra-aika voi vaihdella muutamasta päivästä useisiin kuukausiin. Ovatko kalustetut asunnot tarpeeksi hyvin esillä palvelussamme ja löytääkö hakija sopivan kohteen normaalien vuokra-asuntojen joukosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti