Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

28.9.2010

YLE: Vuokramarkkinoilla jo huutokauppaa - ”Huonoista maksetaan”

Vuokra-asuntojen huutokauppa on yleisempää kuin koskaan ennen, toteaa Vuokralaiset ry Yle Uutisille. Eniten tarjouskilpaa käydään Suur-Helsingin alueella ja Tampereella, missä pula pienistä asunnoista on pahin. 

- Me tietysti nähdään tämä huutokappailmiö lieveilmiönä, toihan olisi ihan unelmatilanne, jos markkinat olisi tasapainossa ja hyvästä asunnosta voisi maksaa enemmän ja huonosta asunnosta vähemmän, silloinhan markkinat toimisi, mut tämä on ihan selvästi sitä aikaa, et huonoista asunnoista maksetaan paljon, sanoo Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita YLE Uutisille.
Vuokranantajien keskusliitto pitää huutokauppailmiötä harmillisena, mutta kuitenkin harvinaisena.

- Meidän kanta on, että jos ilmoituksessa ei ole pantu alkaen tai ilmoitettu, että se alkaen tai eniten tarjoavalle, niin ei sitä hintaa saa siitä nostaa, sanoo Vuokranantajien keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Parjanne.

Lain mukaan vuokrailmoituksessa on kerrottava, jos tarjoukset aiotaan kilpailuttaa. Huutokaupan lisäksi vuokra-asuntojen hakijoita on vastassa entistä tiukemmat sopimukset. Yhä useampi vuokrasopimus muistuttaa määräaikaista, kun irtisanomisaika alkaa vasta 11 kuukauden kuluttua sopimuksen tekemisestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti