Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

5.5.2011

Alivuokraaminen mahdollistaa irtioton

Saitko kesätyöpaikan toisesta kaupungista tai hamuaako mielesi karistamaan koti- tai opiskelukaupunkisi tomut jaloistasi? Alivuokraaminen on oikea ratkaisu silloin, kun haluat hetkellisesti vaihtaa asuinpaikkakuntaasi. 

Kesätyöpaikat ovat usein kiven alla eikä hakua kannata rajoittaa pelkästään omalle kotipaikkakunnalle. Vuokraovi.comissa voit ilmoittaa halukkuudestasi vuokrata asuntosi esimerkiksi kesän tai vaihdon ajaksi. Asuntoa ei hyödytä jättää lyhyeksikään aikaa tyhjilleen silloin, kun olisi mahdollisuus, että esimerkiksi joku toinen opiskelija kaipaisi juuri sinun kaupungistasi hetkellistä vuokra-asuntoa. Mitä jos pakkaisitkin mukaasi vain tarpeellisimmat vaatteesi ja tavarasi ja vuokraisit asuntosi kalustettuna? Ei turhaa muuttoruljanssia ja koti odottaisi sinua valmiina irtiottosi jälkeen.

Vai odottaisiko? Pelottaako sinua, että mahdollinen vuokralainen pistäisi kämpässäsi tuulemaan tai, että vuokrat jäisivät maksamatta? Ajattele opiskelukavereitasi. Eikö heistä ainakin 80 % ole ihan perusnormaaleja aikuisen alkuja, jotka haluavat opintojensa kautta kunnon ammattiin ja siinä sivussa pitää vähän hauskaa? Käytännössä vuokraisit siis asuntosi jollekin itsesi kaltaiselle. Sinä päätät itse kenelle huoneesi vuokraat. 

Vuokraovi.comissa voit jo vuokrailmoituksessa määritellä etsitkö mies- vai naisvuokralaista tai kenties pariskuntaa. Tavatessasi vuokralaisehdokkaan saat kyllä hyvän tuntuman millainen ihminen on kyseessä juttelemalla hänen kanssaan ja tarkkailemalla hänen kommenttejaan ja käyttäytymistään. Ja lyhyessä vuokrasuhteessa voit aina pyytää vuokran etukäteen tai vähintään määrittää vuokravakuuden.  

Lopuksi pieni vinkki sinulle, joka harkitset alivuokraamista. Kannattaa varoa vuokralaista, jonka äiti soittaa ja kyselee lapselleen väliaikaista asuntoa. Todennäköisesti hän ei osaa hoitaa muutenkaan asioitaan ja eräässä tällaisessa tapauksessa näytölle asteli reilu nelikymppinen laitapuolen kulkija pienoisessa tuiskeessa. Miten vuokralaista etsivä reagoi siihen? Hän kiitteli vierasta ystävällisesti käynnistä ja pahoitteli, että valitettavasti mahdollinen vuokralainen on jo löytynyt ja lupasi soittaa, jos tilanne muuttuu. Äidin poika poistui vähän harmissaan, mutta iloisella mielellä kohti uusia seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti