Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

1.7.2011

Vuokra-asunnon sisustaminen

Vuokratessaan uuden asunnon moni vuokralainen haluaisi remontoida siitä itsensä näköisen kodin. Vuokraisännät eivät ole kuitenkaan aina suosiollisia suuria muutoksia kohtaan ja lain mukaan muun muassa maalaamiseen, tapettien tai kiinteiden kalusteiden vaihtoon on aina saatava vuokranantajan lupa. Jos lupaa ei heru eikä uusi koti tunnu sellaisenaan kodilta, on otettava mielikuvitus käyttöön.

Helpoin ja edullisin sisustustekniikka on tekstiileillä sisustaminen. Jos vuokra-asunto tuntuu liian värittömältä, verhoilla, matoilla ja sohvan uudistamisella voi saada jo paljon aikaan. Sohva voi saada edullisesti uuden ilmeen vaihtamalla sohvatyynyt uusiin piristäviin kuoseihin. Punaisia ja oransseja värisävyjä pidetään lämpiminä ja energiaa antavina, kun taas siniset ja vihreät sävyt luovat viileän rauhallista tunnelmaa. Neutraalit värit ovat ajattomia ja niitä on helppo yhdistää eri aikoina erilaisiin väreihin ja kuoseihin. Älä kuitenkaan tartu yleistyksiin, vaan sisusta oman persoonasi mukaan. Värit eivät vaikuta kaikkiin ihmisiin samalla tavalla. Käytä värejä siis sen mukaan, mikä tuo itsellesi hyvän olon. Tekstiilien avulla voit sisustaa vaikka vanhanaikaisen romanttisesti tai urbaanin tyylikkäästi.

Pieneenkin asuntoon voit saada helposti tilaa pienillä kikoilla. Peilit ovat yleisin keino lisätä tilan tuntua. Eikö vuokranantajasi halua sinun poraavan massiivisia ruuveja seinään peilin ripustamista varten? Osta jalallinen peili tai aseta suuri peili seinää vasten. Pienemmän peilin tai taulun voi myös sijoittaa lipaston tai hyllyn päälle seinää vasten. Tilanjakajalla voit rauhoittaa makuuhuoneen olohuoneen elämästä, tai ruokailuhuoneen keittiön vilskeestä. Näin saat lisähuoneita ja lisäät tilan tuntua. Ikkunat ovat myös usein pieniä etenkin keskustan yksiöissä. Ikkunaa voi isontaa kiinnittämällä verhot aivan ikkunan ulkoreunaan. Huoneen ilmettä voi myös helposti muuttaa kerroksellisella verhojen ripustamisella. Kokeile ripustaa kaksi erilaista verhokangasta ikkunaan. Toinen voi olla peittävämpi, jolloin tarvittaessa voit sulkea muun maailman ulkopuolelle ja toinen taas valon sisään päästävä ilmavan kevyt harsoverho.

Monesti mielenkiintoisin sisustus muodostuu vanhan ja uuden yhdistämisestä. Kaikkien tavaroiden ei siis tarvitse olla lähtöisin samasta sisustusliikkeestä. Yhdistele rohkeasti edullisia tuotteita kalliimpiin ja perintökalusteisiin. Älä unohda myöskään valaisimien merkitystä sisustamisessa. Tarkkaa työskentelyä varten täytyy löytyä riittävän kirkas valo, mutta rentoon tunnelmaan pääsee parhaiten himmeämpien valaisimien avulla. Käytä sisustuksessa myös kauniita kynttilöitä, kukkia ja sisustustarroja. Sisustustarra on helppo kiinnittää ja suurin osa tarroista lähtee myös pois pintaa vaurioittamatta. Voit tilata valmiita tarroja tai suunnitella oman uniikin tarran. Tarroja voi kiinnittää niin maalipinnoille kuin tapetille myös kylpyhuoneen tai keittiön kaakeleille. Keittiöön voi myös tuoda eloa yrttiruukuilla. Yrtit näyttävät kauniilta ja ne saavat keittiösi tuoksumaan vastustamattomalta.

Hyödyllisiä linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti