Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

25.10.2011

Avaimien palautus ja sillä siisti?

Tällä kertaa aiheenamme on siisteys ja erityisesti huoneiston loppusiivouksen tärkeys. Siivoaminen on aika harvojen lempipuuhaa, mutta puhtautta arvostamme lähes jokainen. Kun muuttokuorma on valmiina, viimeistään silloin on kuurattava liat joka nurkasta. Kukaan ei halua muuttaa toisen sikolättiin.

Aiemmassa blogissamme Vuokrauksen ABC kerroimme vuokralaisen vastuusta pitää hyvää huolta vuokraamastaan huoneistosta. Loppusiivous kuuluu tähän huolenpitoon, ja sen laajuudesta voidaan sopia jo vuokrasopimuksen yhteydessä. Yleisiin hyviin tapoihin kuuluu, että kaappien, lattioiden ja pintojen on oltava pyyhittyinä ja roskat vietyinä. Myös saniteettitilojen täytyy loistaa puhtauttaan. Ei ole mitään kamalampaa kuin työntää wc-harja pytyn uumeniin ja löytää...noh edellisen asukkaan jättämä yllätys. Yllätyksiä vastaan vuokranantaja voi varautua sopimuksen yhteydessä. Sotkuisen kämpän siivouskulut voidaan vähentää vuokravakuudesta.

Millainen tilanne voi sitten pahimmillaan olla? Kauhutarinoita saa lukea aina silloin tällöin iltapäivälehtien sivuilta. Joskus asunto on haudattu kauttaaltaan roskapussien, pizzalaatikoiden ja muiden jätteiden alle. Tätäkin kaameampia ovat tapaukset, missä asunto on yltäpäältä eläimen tai jopa ihmisen ulosteessa. Tällaiset ääritapaukset jäävät useimmiten vain vuokranantajan kauhunhetkiksi lopputarkastuksen yhteydessä. Mitä jos vuokranantajakin lepsuilee siisteyden suhteen? Muuttopäivän tunnelma latistuu taatusti entisen asukkaan likoja jynssätessä. Jos asunto on ollut kauan tyhjillään pintojen pyyhkiminen on luonnollista, mutta laiskuuttaan jätetty lika saa kyllä kenen tahansa karvat pystyyn.

Yleissiisteyden ylläpitäminen helpottaa asunnon loppusiivousta. Kun lika ei pääse pinttymään, käy loppusiivouskin vauhdikkaasti. Jos siivoaminen tuntuu vieraalta tai muuten vain kaipaat lisävinkkejä, niin tutustu esimerkiksi Martat-sivuston neuvoihin, sillä siivouskin voi olla helppoa ja mukavaa!


Martat: Siivouskin voi olla helppoa ja mukavaa

Kauhutarina Iltalehdessä (katso, jos uskallat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti