Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

29.11.2011

Vuokrataan valkea joulu

Ripustan jouluvaloja parvekkeen kaiteeseen kohmeisin sormin. Vaikka mittari ei näytä pakkasta, kylmä ja kostea keli kangistaa nopeasti valorihmastoa asettelevat sormet. Myöhemmin illalla katson ikkunan lämpimämmältä puolelta, kuinka uudet kirkkaat jouluvaloni tuikkivat pimeässä vesisateessa. Haaveilen valkeasta joulusta.

Meitä suomalaisia on hellinyt viime vuosina kunnon pakkastalvi. Sellainen talvi, jota vanhemman ikäpolven edustajat aina haikailevat, kun ennen vanhaan oli sentään oikea talvi. Pakkasta vihaaville tämä vuosi vaikuttaa lupaavalta. Marraskuu on jo ihan lopuillaan, ja meteorologit lupailevat illasta toiseen tavanomaista lämpimämpiä marraskuun päiviä. Ihan kivaa joo, mutta kyllä lumi piristäisi ja valaisisi mukavasti pimeää syksyä. Ja jotta lumi tulisi jäädäkseen, pitäisi olla myös sitä pakkasta. Kun 10 päivän ennuste näyttää vielä marraskuun lopulla plussakelejä, alkaa jo puntti tutista. Mitä jollei jouluna ole lunta?

Olisiko tänä vuonna hyvä aika toteuttaa se kauan haaveissa ollut unelma viettää joulu jollain pohjoisen idyllisellä vuokramökillä? Klikkaamalla loma-asuntojen hakusivulla muutamaa vaihtoehtoa (Levi + Ruka + Saariselkä) hakutulokseksi tulee yli 600 kohdetta. Mitä pohjoisemmaksi lähtee, sitä varmempi on luminen maisema. Samalla voi katsastaa myös talvilomaa ajatellen sopivat kohteet rinteiden läheisyydessä. Jouluun on enää vajaa kuukausi, joten kauaa ei ehdi miettiä. Loma-asunnon vuokraaminen voi olla myös hyvä keino paeta koko jouluhössötystä. Kun lähin kauppa on 40 kilometrin ja lähin naapuri parin kilometrin päässä, ei kukaan pakota kuuntelemaan loputtomia joululaulupotpureita.

Oli miten oli, joulu tulee, ja kukin meistä viettää sitä tavallaan. Me jouluihmiset sytytämme valosarjat ja kynttilät ja haaveilemme valkeasta joulusta perheen ja ystävien parissa. Hyvää joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti