Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

7.3.2012

Pääsiäisenä mökille

Voiko kauniimpaa vuodenaikaa ollakaan kuin kevättalvi! Kävellessäni aurinkoisessa pakkassäässä, kiiltäviä hankia ihaillen, mieleni valtaa lämmin tunne. Ajatuksiini tulvivat muistot lapsena perheen kanssa vietetyistä mökkilomista Lapissa. Kuuma kaakao, kikatus, mökötys, saunominen ja hiihtäminen – niistä oli 20 vuoden takaiset mökkilomani tehty.

Jostain syystä sitä ei aina lapsena arvostanut hiihtoreissuja. Koulun pakkohiihtotunneilla ladut vain jatkuivat ja jatkuivat, ja vauhti tuntui hidastuvan joka vedolla. Mutta kun viimein pääsin pääsiäislomalla tutulle vuokramökille, erääseen pieneen pohjoisen kylään, oli meininki aivan toinen. Isä näytti tietä, isosisko hiihti heti kannoilla ja perää pitivät pikkusisko äidin kanssa. Ladut olivat paljon jännittävämpiä kuin ne tasaiset rinkulat, joita koulun liikuntatunneilla kiersimme. Hiihtoreitillä tuli vastaan mitä upeampia mäkiä ja perhoset vatsanpohjassa laskin niistä joka ikisen.

En voi hypätä takaisin noihin hetkiin. En voi enää siskoni kanssa saparopäisinä kihertää mökkiin talvehtimaan jääneelle kärpäselle. Mutta onneksi on ihanat muistot - ja diakuvat nauravista, punaisista kasvoista hiihtoreissujen jälkeen. Lähizoomauksella (kiitos vaan isä). Nykyään on vaikeampi saada koko kasvanut perhe yhtä aikaa samaan paikkaan mökkilomalle, mutta ehkä sekin onnistuu, jos reissu ei suuntaudu ihan niin kauas pohjoiseen. Upeita Loma-asuntokohteita löytyy myös napapiirin eteläisemmältä puolelta. Mutta missä ovat ne parhaat hiihtoladut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti