Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

16.4.2012

Remontti vuokra-asunnossa ilahduttaa niin vuokralaista kuin vuokranantajaakin

Mietitäänpäs hetki tilannetta, jossa sinun on valittava kahden vuokra-asunnon väliltä mieluisampi. Kuvitellaan, että etsit kotia pidemmäksi aikaa ja olet jo ohittanut vaiheen, jossa vain alhaisella vuokralla on merkitystä. Opiskelut ovat takana. Ensimmäisellä kohteella on huippusijainti, mutta korkea vuokra ei vastaa asunnon rapistunutta yleisilmettä. Toisella kohteella on ok sijainti, vuokra suht kohdillaan, ja asunto on hyvin ylläpidetty. Kumman valitset?


Asunnon vuokraan vaikuttavia asioita ovat sijainti, koko ja asunnon kunto. Kuitenkin erityisesti pääkaupunkiseudulla vuokralla asuvat tietävät, kuinka raivostuttavaa on löytää asunto, josta pyydetään ryöstöhintaa pelkän sijainnin vuoksi. Kunto voi olla jotain huonon ja asumiskelvottoman väliltä. Hädässä ja kiireessä nämäkin asunnot löytävät vuokralaisensa – mutta kuinka pitkäksi aikaa?

Jatkuva vuokralaisen vaihtuminen tuottaa vuokranantajalle vaivaa ja vuokratulojen menetyksiä, joita kallis vuokrakaan ei lopulta korvaa. Remontoitu ja hyväkuntoinen asunto on sekä vuokranantajan että vuokralaisen etu. Jos vuokranantaja ei tätä itse ymmärrä voi asunnon vuokraustilanteessa tai myöhemminkin ehdottaa vuokranantajalle asunnon uudistamista. Jos vuokralainen suorittaa asunnon remontoinnin on hänelle maksettava vuokranantajan kanssa sovittua korvausta materiaaleista ja työmäärästä. Ennen repimis-, muutos- ja maalaustöitä vuokralaisen on sovittava muutoksista kirjallisesti vuokranantajan kanssa! Myös remontin vaikutuksesta vuokran määrään on sovittava. Muutostyöt on hyvä suunnitella niin, että niistä on vuokralaiselle mahdollisimman vähän haittaa. Jos asunto on remontin vuoksi vain osittain käytössä, on tämä syytä huomioida vuokranalennuksena. Lähde: Hyvä vuokratapa


Älä siis tyydy surkeaan vuokra-asuntoon, vaan ehdota, sovi muutoksista ja tee vuokra-asunnosta koti, jossa viihdyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti