Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

10.5.2012

Hei hei äiti - oma koti kutsuu!

Lähestyvä äitienpäivä sai minut miettimään ensimmäistä omaa kotiani. Siis vuokra-asuntoa, jonne muutin vanhempieni tarjoaman katon alta. Ei siksi, että olisi ollut pakko muuttaa opiskelemaan lähdön takia, vaan siksi että oli sen aika. Muutto edusti vapautta ja uuden alkua. Silmät kiiltäen otin askeleen kohti omaa elämää.

Vaikka olisin voinut vuokrata ensimmäisen kotini opiskelija-asuntosäätiön kautta, löysin minulle sopivimman vaihtoehdon vapailta markkinoilta. Kun olin elänyt teinivuodet huonojen bussiyhteyksien päässä keskustasta, oli itsestään selvää, että tämä nuori city-sinkku majoittuisi keskustaan kaikkien palveluiden ja huvitusten lähelle. Asumisen rahoittaminen onnistui kesätöistä kerääntyneillä tuloilla sekä opintotuen ja asumislisän turvin.

Suomessa nuoriso muuttaa omilleen kohtuullisen aikaisin verrattuna esimerkiksi Välimeren maihin, joissa ”lapset” asuvat vanhempiensa luona usein avioliittoon saakka. Kyllä on ihanaa asua maassa, jossa kulttuuriperinteet eivät estä kokemasta yksin asumista ja omillaan pärjäämistä. Omaan kämppään muuttaessa valmiit ateriat ja taloudellinen huolettomuus toki jäävät taakse, mutta omillaan oleminen valmistaa paremmin elämän haasteisiin. Muutto lapsuudenkodista on myös vanhemmille palvelus. Harva äiti haluaa, että lapset jäisivät koko aikuisiäksi vanhempien riesaksi. Kevät on uuden aikaa ja ensimmäinen kesä omassa kodissa odottaa!

Hyödyllisiä linkkejä omasta kodista haaveileville:

Ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti