Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

13.6.2012

Nyt tyhjä asunto poikimaan

Kun linnut visertävät ja suomalaiset viettävät leppoisaa lomaa mökkeilyn parissa, on yksi ryhmä joka ei lepää – nimittäin vuokra-asuntoa etsivät opiskelijat. Heinä-elokuussa on vuokra-asuntomarkkinoiden vilkkain kausi. Samalla kun sopivan opiskelijakämpän löytäminen voi olla kiven alla, pölyttyvät lukuisat potentiaaliset asunnot tyhjänä. Nyt turhat pelot romukoppaan ja asuntosijoittamaan, sillä kymmenettuhannet, ahkerat opiskelijat ovat liikkeellä.

Asuntosijoittaminen on hyvä pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Vuokramarkkinat ovat jatkuvassa nousussa, sillä vuokra-asunnon tarve on kova. Suurimmissa Etelä-Suomen kaupungeissa on korkea kysyntä vuokra-asunnoille maalta kaupunkiin muuton ja opiskelijavirtojen vuoksi. Kun asuntosijoittajan perusasiat ovat kunnossa, sujuu vuokraaminen huolettomammin. Tärkeää on, että kohde on valittu oikein, vuokrataso määritelty kohdalleen, vuokralainen valittu huolella ja sopimus laadittu hyvin, jolloin vuokraaminen voi olla hyvin kannattavaa toimintaa (Suomen Vuokranantajat Ry).


Nyt on siis viimeistään hyvä aika hankkia sijoitusasunto, koska vuokra-asuntosesonki on pian kuumimmillaan. Vuokralaista valitessa on hyvä luottaa omaan intuitioon ja kemioiden pelaamiseen vuokralaisen kanssa, sillä on tärkeää, että vuokralaiseen on helppo ottaa yhteyttä myöhemminkin ja kuulostella onko asunnossa kaikki hyvin ja vuokralaisen maksukyky kunnossa. Hyvin huollettu vuokrasuhde ja –asunto takaavat korkeamman tuoton. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta fiksu sijoittaja tarkistaa tietysti asukkaan luottotiedot ja määrittelee vuokravakuuden molempien osapuolten turvaksi.

Asuntosijoittaja, sinä et ole yksin! Alla kattaus erittäin hyödyllisiä linkkejä koko asuntosijoittamisen taipaleelle. Ja käsi ylös, jos sinullakin lojuu asunto tyhjillään. Nyt perintöasunnot poikimaan tuottoa!

Suomen Vuokranantajat Ry. – Perustietoa asuntosijoittamisesta
Vuokra-asuntojen markkinapaikka: Vuokraovi.com
Vuokraovi.com: Tuottolaskuri
Suomen isännöintiliitto
Pientalon ja kerrostalon kunnossapitoon 
liittyvä check-lista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti