Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

17.8.2012

Onnea uusi opiskelija!

Taas on se aika vuodesta, kun kuhina vuokra-asuntomarkkinoilla on vilkkaimmillaan. Uudet opiskelijat etsivät innoissaan sitä ensimmäistä omaa kämppää, jossa aloittaa aikuinen elämä omillaan. Suomessa on sellainen hieno asia kuin Kela, joka helpottaa elämän alkua tuen muodossa. Muistathan hakea opintotukea heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta!

Vuokra-asuntojen hinnat vaihtelevat suuresti ja loppukesästä edulliset asunnot korkeakoulujen läheisyydessä ovat todella haluttuja. Opintotuki kannattaa laittaa heti vireille, jotta tuki alkaa juosta tilille mahdollisimman pian opintojen alettua ja vuokra-asunnon löydyttyä. Opintotuen hakeminen käy helposti verkossa. Siihen kuuluvat opintoraha, asumislisä sekä opintolainan valtiontakaus. Asumislisää saavat lapsettomat opiskelijat, jotka asuvat vuokra-, asumisoikeus- tai osaomistusasunnossa. Jos et täytä näitä ehtoja, niin silloin sinun on haettava yleistä asumistukea. Asumisen tukien laskurilla voit näppärästi selvittää kuinka paljon tukea tulet saamaan ja millaiseen vuokra-asuntoon sinulla on varaa!

Oletko harkinnut kimppakämppää? Yksin asuminen on yleensä kallein vaihtoehto opiskelijalle. Kimppakämpässä esimerkiksi sähkölasku ja Internet-yhteys jakaantuvat kaikkien asukkaiden kesken. Jos löydät kivan kaksion tai kolmion hyvällä sijainnilla, mutta olet kämppistä vailla, niin muistathan, että voit ilmoittaa vapaasta huoneesta myös Vuokraovi.comin Kimppakämpät –osiossa. Tälläkin hetkellä sivulla etsitään mukavia kämppiksiä opintojen ajaksi.

Tsekkaa myös:
Vuokraovi.com Facebookissa
Opintotuki Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti