Ajankohtaisia katsauksia ja keskustelua vuokra-asuntomarkkinoista.

25.1.2013

Vinkkejä edulliseen asumiseen


Elä nyt, omista myöhemmin! Vuokra-asuminen on mitä parhain keino välttää sitomasta kerralla suurta pääomaa omaan asuntoon.  Samalla välttyy ottamasta korkoriskiä ja maksamasta esimerkiksi taloyhtiön suuria remonttikustannuksia.

Yhdessä asuessa vuokra-asunto tulee entistäkin edullisemmaksi. Tutussa seurassa, ystävän tai kumppanin kanssa, suuremman asunnon jakaminen tulee yksiön vuokraamista edullisemmaksi. Samaan hintaan saa nauttia kanssa-asujan mukavasta seurasta.

Kun se oikea vuokra-asunto on löydetty, voi rahaa säästää tuunamalla ja puunaamalla. Pienillä muutoksilla saa helposti uutta ilmettä kotiin, ja pientä kivaa sisustustavaraa löytää monista myymälöistä sopuhintaan. Vanhoistakin esineistä voi korjaamalla tai uusia käyttötarkoituksia keksimällä loihtia uusia. 

Vuokralla asuva voi säästää monessa asumisen perusinvestoinnissa käyttämällä asuintalon yhteisiä palveluja. Esimerkiksi kerrostalon pesutuvasta löytää usein pesu- ja kuivauskoneen, eikä omia kalliita koneita ole täten välttämätön ostaa. Myös sähkösopimuksen ja Internet-liittymän kilpailuttamisella voi säästää arvokkaita euroja.

Rahan käyttö on pitkälti priorisointia, sillä tietyt menot ovat pakollisia. Kannattaa investoida niihin asioihin, joista nauttii ja joita pitää tärkeinä. Jos on valmis tinkimään asunnon sijainnista pidempien etäisyyksien kustannuksella, tai asumaan ahtaammin edullisemman vuokran toivossa, voi helposti säästää puhdasta rahaa. Kun pysähtyy hetkeksi harkitsemaan, missä kaikessa ja kuinka voi säästää, on jo ottanut askeleen edullisempaan elämään. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!                                                                      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti